Wiesz Marek z jebaja odpada,ani nie mam konta ,za dużo kombinacji.
Poczytałem inne fora i wyklarowałała mi się myśl ze równie dobry może być wzmacniacz + dokupić do niego Tuner,Cd,Gramofon.
Tak wyczytałem ,ze najlepsze wzmaki np.Harmana i Denona przypadaja na przełom lat 80/90.
Z tego co wyczytałem ,a co by spełniało moje kryteria cenowe ludzie polecaja te wzmaki.
Harman/Kardon PM655 ,
allegro.pl/harman-kardon-pm655-i1441428807.html wersja europejska PM655Vxi tego co linka podałem dwa posty wyżej. Ponoc nie wiele się różnią ,a ten jest w lepszym stanie no i mam odrazu chrapkę na ten tuner co jest w komplecie-chcę go licytować tylko napiszcie proszę ile to jest warte w tym zestawie(nie wiem po co gość rozdziela taki komplet:angry: chyba zeby utródnić licytacje)
I jeszcze dwie wkurzające sprawy dotyczące tego Harmana.
Jeżeli na ta chwilę zrezygnowałem ze sprzętu Vintage ,i chcę dekadę młodszy to dlaczego ten sprzęt nie ma PILOTA,czy po prostu ci sprzedawcy nie mają.
Druga sprawa to to ze jak kompletuje wiezę to lubie mieć do kompletu ,a na Allegro nie ma ani jednego gramofonu H/K-czy ta firma nie produkuje gram???.
Drugim polecanym do tego rodzaju muzyki i ponoc jeszcze lepszym od H/KPM655(opinia jednego z ludzi co posiada oba sprzęty) jest Denon 900V
allegro.pl/denon-pma-900v-i1444889389.html (niestety udzkodzony) ale ma sterowanie z pilota!!!
Druga propozycja Denona PMA 860 zachwalana na forach to
allegro.pl/potezny-wzmacniacz-denon-pma-...law-i1431345453.html Oczywiście o pilocie ani słowa.
Może jeszcze na All,jest cos godnego uwagi ze wzmacniaczy najlepiej z tuneem do 600zł.