Szkoda ze ITT poleciało - jak widać ten amplituner idzie od ręki, bo mamy tu 3 najważniejsze cechy które spełnia, niska cena, swietny design i wykonanie oraz solidne brzmienie.
Co do Denonów tych nowszych to nie słuchałem, ale nie bede sie wypowiadał gdyż nie słuchałem, wizualnie jakoś mi ta cinko wypadaja przy klasykach, no ale to tylko moja opinia
,
z tego co zobaczyłem - jest kilka ciekawych opcji do wyboru:
FONICA QUADRO SOUND
to na prawde świetna opcja - super stereo i rasowe polskie klocki -brzmi lepiej jak radmor-to prawda,
jest wiele modeli ale to jest wer. która szła na exp. do fracji-o ile sie nie myle- i była najlepsza,
mozesz sie smiało targowac - mimo ze sprzet wart tej kasy to jednak sie nie sprzedaje i pewnie sprzedajacy jeszcze zejdzie z kwoty 600zł.
Sony STR-6800SD
Super wykonanie i bardzo dobre brzmienie - jeden z wyzszych modeli - tylko nie jest to top 1 jak pisze sprzedawca ale top2 jest jeszcze model wyżej 7800.
Takie małe wprowadzanie w błąd albo może brak wiedzy na temat, bo model 7800 praktycznie nie do zdobycia.
cena równiez do ubicia, jak dobrze pójdzie to moze 100 zł powinien zejsc ,brakuje jednej nakładki na pokretle.
i pewnie musisz sie nastawic na wymiane zarówek bo skala chyba nie swieci to dodatkowy koszt, pamietaj zawsze aby spytac czy wskazniki i stereo sprawne.
kolejna opcja to
Onkyo TX-4500
troche spora kwota równiez do utargowania, zabrzmi klocek na pewno i do tego bardzo ładny design - szkoda ze nie pokazane jak swieci a swieci bardzo ładnie.
Warto dokładnie porozmawiac na temat sprzetu, bo nie wiadomo czy czasem wszystkie żarówki nie do wymiany i ogólnie o jego stanie gdyz nic nie ma w opisie, no chyba ze faktycznie wszystko igła, jakby na to nie patrzec sprzet ma lata.
Telefunken HR5000
moze nie kazdemu sie podoba w porównaniu do poprzedników, choc ja lubie ten design, ale za to jakie walory brzmieniowe, swietny basik jak to w telefunkenie...i to jest top 1 z tej linii (był jeszcze chyba model 5500, ale nawet nie wiem czym sie rózniły,chyba niewiele), cena równiez to ubicia...
nie bede sie rozpisywał na temat tego który lepiej zabrzmi z Twoimi kolumnani bo jak sam wiesz to metoda testowania i próbowania.
Pamietaj zeby sprawdzic czy Impedncja kupowanego sprzetu bedzie odpowiednia do Twoich kolumn, ale chyba te JBLe to 8 ohmów i wszystko powinno byc ok, lepiej zawsze to sobie sprawdz, zebys potem nie przezył rozczarowania
albo i nawet czegos nie spalił
Niestety nie poradze Ci i pewnie nikt tego nie zrobi który sprzet bedzie bez wad -wiesz jak to jest z kupowaniem na all, pamietaj aby nawiazac jakis kontakt ze sprzedawca do tego sprawdz jakie ma opinie, zawsze mozesz pierdyknac negatywa i obsmarowac sprzedawce np. na takim forum - to wówczas oduczy go złych praktyk.
pewnie jeszcze bym ze 3 klasyki na all wybrał ale nie słyszałem wiec nie pisze,
mam nadzieje ze cos pomogłem
powodzenia
p.s.
HK3300 daruj sobie - podrasowane fotki przyciagneły Twoją uwage
Denon AVR 1708 chyba poza zasiegiem cenowym.