Unitra ZRK AT9115 to około 2X25W mocy, 8ohm - i tu pojawia się mały problem bo większość Heco z tego okresu to 4ohm. Oczywiście można uzywac kolumn 4ohm do wzmacniaczy 8ohm ale trzeba uważać, żeby nie przesadzać z głośnością bo można się wtedy pożegnać z końcówkami mocy we wzmacniaczu. Seria Proftion miała opcję 4lub8 ohm, ale obecnie jest na "alle" tylko najniższy model 360 i to moim zdaniem zbyt drogo wystawiony.
Z HECO na tę chwilę nie widzę nic ciekawego, jeśli bym miał coś doradzac do poszukiwań to serię Professional - to bedą już kolumny na przyszłość.
Z innych producentów W Twoim przedziale cenowym możesz się zainteresować tymi kolumnami:
allegro.pl/kolumny-sony-ss-e-71-i5072534588.html
Sony E-71 to kolumna zbudowana dokładnie z tych samych głośników co Sony SS-G1, różni się obudową i zwrotnicą.
Osobiście przez kilka lat posiadałem Sony SS-G1 i uważam, że jest to dobra baza do budowy pierwszego stereo i na pewno będzie jeszcze o klasę wyprzedzać Twój obecny amplituner...Cena nie powinna przekroczyć ~300-350zł z przesyłką.
Moim zdaniem te kolumny
allegro.pl/kolumny-jamo-e-70-i5072609169.html to również bardzo ciekawa oferta, ale tutaj obawiam się, że skończy się drożej.
Teraz troche o CD...ostatnio kupiłem do testów ok 10 sztuk różnych CD w cenie do 150 zł i z czystym sumieniem mogę polecić ten model:
allegro.pl/sony-cdp-990-odtwarzacz-cd-wy...del-i5076498844.html.
Powienienes zmieścic się z przesyłką w 200PLN
praktycznie cokolwiek nie kupisz, pamiętaj, że najsłabszym ogniwem w zestawie będzie Twoja Unitra więc będzie pierwsza w kolejce do wymiany... teraz rozumiem, że ma to po prostu zagrać