No to jestem po pierwszych testach kolumn RH-545
Kolumny grają rewelacyjnie co za muzykalność, bas tak jak MArku pisałeś jest go sporo, a w zasadzie lepsze określenie to jest go pod dostatkiem i do tego jest świetnie kontrolowany, nie ma jakiegoś przymulania, nie słychać zniekształceń, to co zwróciło moja pierwszą uwagą to przejrzystość w brzmieniu i przestrzeń miedzy poszczególnymi partiami. Jak się zamyka oczy to jest wrażenie jakby zespół grał na żywo.
Jak się nad tym zastanowić to fakt takiego brzmienia nie powinien dziwić gdyż jest to monitor studyjny wysokiej klasy stosowany w studiach nagrań. Brzmienie kolumn jest bardzo zrównoważone a do tego mam wrażenie, że kolumny dysponują znacznie większą mocą jak ta podana w katalogu jakby miały niesamowita efektywność.
Wzmacniacz faktycznie zbudowany jak czołg, tylko słychać drobne buczenie z transformatora
- ale myślę że na to znajdzie się jakieś rozwiązanie.
Znalazłem w sieci, że Philips zrobił dwa dedykowane do serii MFB modele preampa RH551 (1975) oraz AH280 (1980).
Ja osobiście chciałbym wreszcie usłyszeć te kolumny z moim ukochanym modelem Philipsa 22RH832
.
Warto podsumować kolumny zwrotem reklamowym Philipsa "speakers that lisen to themselves before you lisen to them".
jeszcze kilka fotek wzmacniacza