Wiec -
Fisher RS-2000 -daruj sobie, to słaby model choc prezntuje sie ładnie,
Technics SA-500 - z tej serii słyszałem tylko model sa -200 i sa - 300 - nizsze modele - okresle jednym słowem KICHA , ale nie odnos tego do tej 500'ki, bo o modelach 800 i 1000 z tej linii słyszałem i czytałem wiele dobrego - ale to sa unikaty praktycznie nie do zdobycia. SA-500 to pewnie bedzie coś posredniego - pytanie jest czy bardzije w kierunku wyzszych modeli czy jednak tych o których ja słyszałem.
sp4xkp napisał juz o Grundigu - solidna konstrukcja, jak to Grundig i bedzie brzmiało brdzo dobrze,
...i na koniec zostawiłem najlesze czyli AIWA,
proszę kolegi ja kiedys też tak myślałem o tej firmie - poniewaz dzisiaj kojarzy sie głównie z bulwarowym plastikiem, wiec nie dziwie Ci sie ze tak reagujesz, lecz amplitunery robione w tamtych latach przez AIWĘ to całkiem inna bajka,
Nabyłem kiedys takie piekne combo amplituner + deck w jednym
AIWA AF-3090, w którym wbudowany jest amplituner AX-7600 - nieco wyzszy model od tego który Cię zainteresował, ale ta AIWA AF-3090 gra tak, że "tata cholewy na pewno by zgubi
", modeli 7500 nie słyszałem osobiscie ale spodziewam sie że wiele sie nie różni, wiec moim zdaniem to najlepsza pozycja, jednak cena jest przesadzona, odnosze to do kwot za jakie te amplitunery sie sprzedają, wiekszość ludzi reagujena słowo AIWA jak na wysypkę po ospie - więć sam rozumiesz..
a tu prosze kolegów link do
AX-7600 do poogladanie