piootr napisał:
Telefunken HR5000
moze nie kazdemu sie podoba w porównaniu do poprzedników, choc ja lubie ten design, ale za to jakie walory brzmieniowe, swietny basik jak to w telefunkenie...i to jest top 1 z tej linii (był jeszcze chyba model 5500, ale nawet nie wiem czym sie rózniły,chyba niewiele), cena równiez to ubicia...
[/quote]
Witam wszystkich serdecznie.
Otóż chciałem się przyznać do tego, że wspomnianego przez
piootra Telefunkena HR 5000 to właśnie ja sprzątnąłem z Allegro. I powiem szczerze, że nie żałuję swojego wyboru. Wprawdzie podłączyłem go do kolumn Radiotehnika S-90D, a nie do JBL, ale teraz wiem, co znaczy słuchanie muzyki. Od Świąt Bożego Narodzenia słuchałem Duala CR 1780 i też go sobie chwalę, ale niestety nie odpowiada mi jego pasmo radiowe, które sięga do 104 MHz. A w mojej okolicy kilka stacji nadaje powyżej górnej granicy Duala. Dlatego postanowiłem zamienić go na Telefunkena. Jest to naprawdę solidny sprzęt i nie żałuję tych pieniędzy, które na niego wyłożyłem. Przed Dualem natomiast miałem KD Yamaha "coś tam" 530 i cieszę się, że go sprzedałem. Do oglądania filmów, był bardzo dobry, ale muzyka była jakaś taka płaska bez "duszy". Dual w porównaniu z Yamahą, to niebo a ziemia. A po podłączeniu Telefunkena, muzykę nie tylko słyszę, ale też czuję. Zwłaszcza bas.
W związku z tym, jeżeli komukolwiek trafi się HR5000 w dobrej cenie i w dobrym stanie (mój wygląda jak nowy), to naprawdę gorąco polecam.
Pozdrawiam
Bogdan.