Witam wszystkich!
Chciałbym się przedstawić, mam na imię Patryk, interesuje się starym sprzętem audio, dokładnie kolekcjonuje sprzęt z lat 70'80'90. Ostatnio zakupiłem amplituner MARANTZ MR215L. Jest to mój pierwszy Marantz z którego jestem bardzo zadowolony, słyszałem ze to jeden z najniższych modeli lecz gdy go podłączyłem naprawdę byłem w szoku jak pięknie gra i jak chodzi, od razu zadałem sobie pytanie ze jeżeli jest to najniższy model a tak pięknie gra to jak muszą grac wyższe modele
Przechodząc do sedna sprawy chciałem zapytać czy ktoś orientuje się czy amplitunery Marantz były produkowane przez pewien okres w USA? Na większości modelach jest napisane ze "zaprojektowany w USA" ( Designed in USA) a "wyprodukowany w Japonii" (Made in Japan). Spotkałem się z wypowiedzą gdzie ktoś napisał ze do pewnego czasu amplitunery były składane w USA a potem firma została sprzedana i produkcja odbywała się w Japonii. Chciałem potwierdzić tą informacje gdyż posiadam owy model MARANTZ MR 215L i jest wybite na blaszce tylko DESIGNED IN USA, zastanawia mnie fakt czy nie jest to oryginał wyprodukowany jeszcze w USA,a jeżeli nie to jak to mogę sprawdzić.....
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp!