Radmor to nie jest taki zły sprzęt i gra całkiem nieżle
... ostatnio nim grałem ... choc ceny faktycznie ostatnio dość spore - mozna trafic za rozsadna kwote, poza tym to dobra alternatywa to Twoich kolumn.
no ale wracając do meritum...
- co do kenwooda 6050 to troche popitoliłem - wybacz- chodziło mi o model 7050 blizej mu brzmieniem do 8050 który jest najlepszy z tej linii brzmieniowo lepszy jak 9050, który jest najwyzszym modelem z linii.
wiec 6050 nie słyszałem ale 7050 gra bardzo fajnie.
- jest fajna opcja
BASF 8450 - to gra genialnie mam model 8440 - te amplitunery sa quadrofoniczne, ja osobiscie uwielbiam taki design i te modele wg mnie sa wybitne, jakbys kiedy trafił Basf
D-6060 stereofoniczny z tej linii to również bardzo polecam.
jest teraz model 8450 ale za wysoka cena chyba 1100 zł ... warto byłoby czekac bo sprzeda sie na pewno znacznie taniej.
- jak masz wiecej kasy to zdecydowanie
REVOX B-780- nie bede sie rozpisywał na temat bo to kawał audio - nie ma co dyskutowac - choc nie wiem czy te ZG40 nie beda za słabe do niego.
- kawał kloca to również
Pioneer SX-1010, nie widze fotek w aukcji wiec ciezko mi powiedziec w jakim jest stanie, wyglada niepozornie ale to najwyzszy model z tej linii ma ponad 100W na kanał w RMS zaliczany jest do grupy Monster Receiverów podobnie zreszta jak powyzszy REVOX i wazy około 25 kg. wart uwagi - mozna go kupic nawet za 800 zł, porównywałem go np. nizszym z modelem SX-737, i brzmi zdecydowanie lepiej, no ale to całkiem inna bajka. Pisze to jakbys słyszał czasem cos nizszego z tej linii i nie byłbys do konca zadowolony - nie sugeruj sie tym.
- zauwazyłem ze pojawił sie równiez
SANSUI G-8700 DB,
niestety brak fotek - to kolejny Bolid wsród receiverów.
reasumujac jak masz wiecej kasy to REVOX B-780 lub Sansui G-8700DB albo bardzo adny
G-6000 tez kawał legendy i audio. a tak w ogóle to do jakiej kasy chciałbys kupic ten amplituner?
niestety nie słuchałem powyzszych amplitunerów z ZG40... sa to sprzety które byłyby na pewno bazą do lepszych kolumn w przyszłości.
i pamietaj ze wybrane amplitunery to jakies tam audio - to juz legenda i pojawiaja sie rzadko do kupienia.
i pamietaj prosze, ze nie sprawdzałem impedancji w żadnym z opisywanych amplitunerów - musisz sam sie dopytać, ale w tych lepszych to przewaznie jest od 4 ohm
i jeszcze odwołujac sie do AIWA jakby Ci sie podobała to konczy sie dzis model
AIWA AX-7550, wyzszy model od 7400 i sprzeda sie pewnie za niewilekie pieniazki.
za te pieniadze ciezko znalezc cos co bedzie grało lepiej.