Witam forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post. Szukam informacji na temat amplitunera AIWA AX-7700, którego jestem posiadaczem. Przeszukując internet celem znalezienia jakichś informacji trafiłem na to forum :-D
Widzę, że dużo tu wyjadaczy sprzętu vintage, stąd moje pytanie czy ktoś ma jakąś wiedzę o tym szczególnym modelu? W bazie wiedzy są modele o niższej numeracji (7300, 7400, 7500), ale jak wiadomo wyższy numerek nie zawsze jest gwarancją wyższego modelu. W necie niestety nie ma za dużo informacji, poza ofertami sprzedaży na różnych portalach aukcyjnych. Porównując do tych przedstawionych w bazie wiedzy ma mniejszą liczbę wejść, RCA tylko AUX, ale więcej też nie potrzebuję
Ogólnie wzmacniacz gra przyjemnie i ciepło, w przyszłym tygodniu jedzie na serwis (trzeszczące potencjometry i przyciski, oraz okazyjne zakłócenia typu szum w lewym kanale, wynikające pewnie z brudu).
Sprzęt wpadł mi w ręce okazyjnie, ostatnio myślałem nad zmianą, na jakiegoś NADa, ale jak się wczytuję to coraz bardziej wydaje mi się, że go nie doceniam wystarczająco
Pozdrawiam Cube