Plyt troche mam , mysle ze nie najgorszych. Poza tym moj bardzo dobry kolega jest wlascicielem sklepu z plytami winylowymi SH wiec raz na jakis czas cos mi podsunie. Byc moze ze ten Seiki w kontekscie ilosci plyt jakie posiadam atrapa ale... bardzo ciekawa.
Sony "najlepsze" wcale nie jest i nie twierdzilem nigdy ze jest chociaz np. amplifikacja Sansui CA-3000+BA-5000 poszla w swiat a Sony zostalo w moim domu. Generalnie moglo zostac i jedno i drugie ale jak juz ktos wspomnial po pewnym czasie ilosc klamotow w domu zaczyna byc bezsensowna => slucham jednych kolumn okazjonalnie dwoch playerow CD , gramiaka a najczesciej tunera i Pr. III PR
A'propos tunerow ST-A7B mam wlasnie jako "atrape" a Sansui 9900 sprzedalem wraz z amplifikacja. Najwygodniej sluchalo mi sie piatki ES => pilot , pelne programowanie , RDS itd. , itp. z tym ze ten tuner mial jeden problem => nie pasowal do poostalych klockow
Raz na jakis czas zmieniam power amp na Sony TA-N902. Zmiana nastapi najprawdopodobniej niebawem poniewaz dokupuje taki drugi egzemplarz i beda dzialaly jako mono wowczas siodemka bedzie "od swieta". Elcaset to rowniez atrapa pomimo ze mam ponad 30 szt. kaset z czego 12 to NOS ale uzywam go sporadycznie => najczesciej zeby udowodnic niedowiarkom co potrafi sonicznie ten sprzet i ten standard. 95 % ludzi , ktorzy kupuja dzisiaj np. magnetofony kasetowe traktuja je jako element kolekcji a nie jako zrodlo sygnalu w swoich zestawach audio.
Grundiga i Telefunkena nie znam
trzeba sie jak widze podciagnac...
Pozdrawiam serdecznie.