Witaj,
widzę że postanowiłeś zmienić sprzęt na bardzo konkretne konstrukcje, Yamaha to dobry wybór zwłaszcza linia o której piszesz uważana jest za chyba najlepszą w dziejach firmy. Bardzo solidne wykonanie, ciekawy ponadczasowy design oraz ciepłe i naturalne brzmienie tak bardzo charakteryzujące konstrukcję Yamahy z tamtych lat.
Raczej wybrałbym wzmacniacz + tuner - choć wydaje mi się, że pewnie nie odczułbyś wielkiej różnicy ponieważ konstrukcje są dość zbliżone do siebie brzmieniem.
Kolumny s75 aktualnie posiadam w swojej kolekcji - najwyższy model z tej linii B&O solidne głośniki - bardzo muzyczne, choć przyznam, że mają przypadłość pewnie jak większość kolumn z jednym sprzętem brzmią lepiej a z innym gorzej, niestety nie miałem okazji słuchać w zestawie z Yamahami o których piszesz. Co do ceny to raczej nie kupisz za 500 zł sprawnych (bez kombinacji, w ładnym stanie wizualnym - bo taki Cie interesuje), ich cena to raczej ok. 700 zł.
Yamii w tej kwocie powinieneś kupić, na pewno amplituner bedzie lekko tańszy od wzm+tuner, ale to wszystko jak zwykle zależy od stanu.
Jak pisałem wcześniej wybrałbym wzmacniacz + tuner i przypuszczam że każdy kto miał styczność z tymi klockami powie Ci to samo.