Niestety modelu 532 osobiście nie słyszałem, ale dużo dobrego o tych kolumnach opowiadali znajomi, może Marek41 coś powie na temat bo słyszał i jedne i drugie kolumny.
Słuchając kolumn 545 nie odczułem, żeby średnica odstawała od reszty, jest bardzo dobrze wyważona w stosunku do całej reszty wysokich i niskich tonów.
Kolumny wspaniale eksponują wokale - przyznam, że na pierwszy strzał podczas testowania poleciał utwór Adele HELLO może nie jest to jakaś super wysublimowaną muzyka, ale trzeba przyznać, że cała płyta jest zrealizowana znakomicie - testowałem razem z kolegą co na co dzień użytkuje kolumny B&O M70 oraz S75 (z których jest mega zadowolony) - i naprawdę byliśmy pod wrażeniem do tego stopnia, że ten sam utwór słuchaliśmy jeszcze ze trzy razy, po czym kolega nagle zapragnął zmienić swój system na philipsy
.
Proponuję jak każdemu aby odsłuchał i przetestował kolumny zwłaszcza że jak piszesz nie są to tanie kolumny. Na pewno warte każdej uwagi
.
Jeszcze zauważyłem żę kolumny są bardzo wrażliwe na pomieszczenie w którym pracują jak i na ustawienie , warto się trochę pobawić/podźwigać aby uzyskać odpowiedni sound.