Lasio ma sporo racji, każda firma wypuściła lepsze i gorsze konstrukcje, i każdy ma konstrukcje bardziej lubiana i mniej.
Jeżeli chodzi o Grundig R-2000 to tego konkretnego modelu nie miałem i nie słuchałem, wiec sie nie wypowiem - powiem tylko że Grundig jeszcze mnie nigdy nie zawiódł !!!! nie każdemu się podobają ale ta linia akurat jest bardzo ładna, prosty i oszczędny design - do tego pewny bo kupiony od kolegi co ważne i pewnie bedzie w lepszej cenie.
teraz dwa słowa na temat Sony STR-6800 SD (by nie było że z powietrza pisze) mam dokładnie ten sam model w kolekcji i jeszcze dwa niższe 5800 i 4800 <== klik
...to udany amplituner, kawał bolida, gdzies w mojej kolekcji na stronie znajdziesz dokładniejszy opis i zdjęcia tego receivera.
na pewno byłbyś z niego zadowolony, chociaż jak dla mnie nieco lepiej brzmi ITT 8033, ale ten soniak ładniej sie prezentuje z drewnianymi boczkami (zresztą jak każdy sprzęt w drewnie), nie bedę się wypowiadał szczegółowo o brzemieniu bo to sporo bedzie zależało od kolumn, ale za cenę 300-400 zł to bardzo dobra alternatywa, jest to drugi model od góry z tej linii, spora moc, mocny bass, ITT troszkę lepiej brzmi środkiem wg mnie, i te soniaki maja jedna wizualna wadę, lubią obłazić literki te co są na szybie, warto sprawdzić bo potem to ręce do Bozi. Sprzedający pisał o Dolby - faktycznie robi to fajny efekt przy słuchaniu muzyki i faktycznie stosowano to wysokiej klasy sprzęcie np. Denon GR-555.