Witaj
Na początek pytanie:
Czy jesteś 100% pewny, że sprawdzałeś odbiór w "Stereo" dla radia FM? Bo to, że grał prawidłowo na dwa kanały jeszcze nie znaczy, że odbiór był w stereo.
ODP: TAK - można się odpytać klienta czy jest pewien, że odbiór nie jest w stereo (może tylko żarówka się przepaliła), jeśli jest pewien to i tak bym go zrzucił na drzewo...sporo jest cwaniaczków co to psują a potem próbują oddać.
ODP: NIE - można ewentualnie zaproponować zwrot części kosztów
P.S temat jak zwykle delikatny... jestem na allegro od 12 lat i nauczyłem się nie przejmować negatywami ponieważ prędzej czy później i tak się trafi na kogoś kto Cię nim obdaruje zupełnie za FRIKO. Kiedyś sprzedałem telefon komórkowy (sprawy, sprawdzany przed wysyłką) koleżka kilka dni po wysłaniu przeze paczki napisał, że telefon nie działa, zaczął wysyłać filmiki z prezentacją jakiego to złoma mu wysłałem. Wtedy, ponieważ była to kwota rzędu 50zł, zdecydowałem się oddać pieniądze i przyjąłem zwrot. Okazało się, że wymienił sobie płytę główną tzn. miał taki sam uszkodzony i wsadził sobie moją, sprawną a mi odesłał swoją, uszkodzoną w mojej obudowie. Doszedłem do tego po IMEI, ponieważ oryginalny był na pudełku.
Takie historie uczą mieć zawsze ograniczone zaufanie do allegrowiczów bo zawsze można trafić na kombinatora. Jeśli jesteś pewien, że wysyłałeś 100% sprawny to się broń