W związku z tym, że własnie telefunkien trx 300 dotarł do mnie, a jest tam mnóstwo przełączników i ''hebelków'', chciałbym się coś doradzić.
Czy on ma wejście na gramofon? Nie widzę napisu; ''phono''? Jeśli ma to gdzie wpiąć wtyczkę?
Chce słuchać stereo. W które wyjścia wpiąć głośniki? Wpiąłem w prawy górny róg. Front. Dobrze?
Czy skala ma być podświetlona? Mrugają tylko diody od poziomu głośności. Patrząc na filmik you tube, zdaje mi się, że pod tymi diodami, w 4-ech okienkach jest namalowana skala, która powinna być podświetlona- u mnie ciemno..
No i coś chyba nie tak z balansem. Potencjometr od balansu jest dzielony. Gdy zgram razem kreseczki od potencjometru ''balance'', milknie prawa kolumna. Gdy przekręcę ten cieńszy ''balance'' w lewą stronę o jakieś 5 mm. kolumna zaczyna grać. Tak ma być?
No i jak ustawić zegarek?
Tak ogólnie- pierwsze wrażenie; SUPER!!.
Dźwięk naprawdę extra, Wykonanie i prezencja, rewelka! Gra dopiero z godzinę, ale wiem, że takie sprzęty po podłączeniu, potrzebują chwile czasu, zanim się to wszystko poukłada. Wtedy zacznie grać jak powinno...
Oczekuję na Wasze podpowiedzi...