piootr napisał:i jak z tymi zarówkami i potencjometrami udało się cos zdziałac ??
Żarówki zamówię w tme.pl. Co do potencjometrów to wczoraj rozebrałem ten amplituner na części pierwsze i trochę go poczyściłem z kurzu, a potencjometry, styki i gniazda przepsikałem sprayem. Zanikający kanał nie jest winą potencjometrów, tylko zimnego lutu który zresztą już zlokalizowałem. Jeszcze zostało tylko naprawić drugi slot w zapamiętywaniu kanałów i jak dojdą żarówki to je wymienić. Generalnie jeszcze trochę pracy zostało, ale to już bardziej rzeczy kosmetyczne. Amplituner na pewno nie był w stanie kolekcjonerskim. Po tym jak napisałem do sprzedawcy o stanie tego sprzętu on mi tylko odpisał, że u niego było wszystko ok i kontakt się urwał.
soviet100 napisał:Widzisz że nie odpisuje bo całą swoją energie przeznacza na szukanie żarówek .
Niektórzy poza trolowaniem użytkowników na forach przeznaczają swój czas na inne rzeczy na przykład naprawę sprzętu audio, ale skąd Ty możesz o tym wiedzieć skoro masz same Technicsy, które są niezawodne:) .