piootr napisał:sabcia ładna ale temu co ja tak zmordował śrubokrętem łapki bym poobcinał Wrrrr
Te ślady próbowałem delikatnie ściąć skalpelem. Wiadomo, że pierwotnego stanu w ten sposób nie przywrócę, ale już się to tak w oczy nie rzuca. Przecież po odkręceniu od dołu trzech śrubek, panel odchodzi bez użycia jakichkolwiek narzędzi. Wystarczą palce
.
Co do wrażeń słuchowych. Mam trochę mieszane uczucia. Wydaje mi się, że TFK jest bardziej dynamiczny. Z kolei Saba bądź co bądź, wieczorkiem dużo ładniej się prezentuje. Co ciekawe, mojej lubie, Saba też wpadła w oko
@Piootrze, pozwoliłem sobie ściągnąć serwisówkę, którą zamieściłeś w innym temacie. Któregoś pięknego dnia, postaram się porównać wartości napięć i prądów spoczynkowych zgodnie ze schematem. Może tu leży przyczyna moich mieszanych uczuć.
W każdym razie, Sabcia na 95%, zajmie miejsce TFK.
A tak wogóle, mało brakowało, a posadziłbym prawą końcówkę mocy
Przy TFK, niechlujnie podłączone przewody do wtyczki głośnikowej nie przeszkadzały. A tutaj niestety, gniazda są umieszczone za metalową obudową i zrobiło się zwarcie. Dobrze, że szybko zwróciłem uwagę na ciszej grającą prawą kolumnę i coraz cieplejszy radiator. Oczywiście wściekły sam na siebie, szybciutko zrobiłem porządek z wtyczkami i problem przestał istnieć.