Piotr,muszę z Tobą poruszyć jeszcze kwestie H/K 990Vxi- dużo osób mi go poleca ,a Ty pisałeś mi że...cyt ''
ten harman co chcesz kupic to dobra propozycje w zasadzie jedna z lepszych patrzac na to co jest obacnie na all (w tej kwocie). Pod warunkiem ze nie kupisz jakiegos wzbrakowanego. Harmany z tamtego okresu to na prawde solidne konstrukcje i dobrze brzmiące, zdecydowanie na uwagę zasługują wzmacniacze - mistrzostwo świata jak dla mnie - są świetnie zbudowane - i mało która firma tak buduje czy tez budowała....co prawda nie słuchałem tego konkretnego harmana, ale słyszałem inne podobne wiec jestem przekonany że bedziesz zadowolony..'' Dalej piszesz
...''ten Harman o którym pisałes cay czas bedzie ciekawą opcja, nie słyszałem tego modelu, ale na pewno bedzie super brzmiał...
W innym temacie kolega Lombardi napisał..
.Harman/kardon to moim zdaniem bardzo dobry wybór. Mam w swoich zbiorach Harman/kardom HK-990 Vxi , dzwięk jest bardzo dobry.
A Ty mu odpisałeś
HK-990 Vxi super miałem okazje go słuchać kiedyś u znajomego na kolumnach Dynaudio...
Wystarczy rozkrecic i sie przekonac jak były budowane wzmacniacze tej firmy - moim zdaniem to wzór...
I na dodatek koleś króry to sprzedaje to najprawdopodobniej ten sam z którym sobie pisaliście powyższe uwagi
allegro.pl/okazja-harman-kardon-hk-990-vxi-i1422285233.html (zobacz nik ten na forum i ten na all)
To jak to jest słuchałeś czy nie,pewnie zapomniałeś
Dziś dzwoniłem do tego gościa Lombardi,jak nie trudno się domysleć ma lombard ,udziela sie na tym forum,a jak mu zadałem pytanie o pilota to powiedział że sprzęty z tamtych lat ich nie posiadają pilotów,a przypomne mówimy o roku 1990.
www.hifi-wiki.de/index.php/Harman/Kardon_hk_990_Vxi i tutaj jak byk napisane ze ma pilot,a tu dowód
Dziwne ze nie wie,jak tym handluje. Czy jestem wstanie dobrać jakiegos pilota ,aby to działało??????????.
No i ostatnie pytanie spójrz jeszcze na to
hifigoteborg.se/HK%20hk-990%20Vxi%20spec.htm i odpowiedz mi prosze czy moje kolumny 6omh się nadadzą.?