ciężkie pytanie, wszystko zależy od budżetu jaki możesz przeznaczyć na pierwszy zestaw,
ja osobiście bardzo lubie amplitunery, ale z czasem zacząłem nabywać i całe zestawy, każda firma ma piękniejsze i mniej dopracowane modele, ale powtarzam w każdej zawsze znajdzie się coś extra...
wydaje mi sie że musisz troche poszperać po stronce i wybrać coś dla siebie,
jedno pytanie czy potrafisz coś zrobić samemu ? to duży plus elektronika, zdolności manualne itp...
jak zdążyłeś się zorientować sprzęty do regeneracji można kupić znacznie taniej - a odrestaurowane do tego ciekawe modele kosztują czasem bebechy,
i to jest dodatkowa zabawa - może zabrzmi to trochę snobistycznie - ale fajnie jest kupić coś za bezcen potem poświęcić temu kupę czasu i umiejetności aby potem cieszyć się kolejnym odrestaurowanym "nowym cudakiem", to jest trochę jak zabawa w Boga - umieć cofnąć czas - i po wielu spędzonych godzinach, dniach nad jakims trzydziestokilkulatkiem patrzeć na niego jak na nowy sprzęt. ehh kiedyś to mieli wyobraźnię.
jak wspomniałem to jest dodatkowa zabawa, która daje dużo satysfakcji, na pierwszym miejscu jest kolekcjonowanie