Dzień dobry
Czy mogę prosić o pomoc w wyborze kolumn do mojego amplitunera sony str-v4l (2x50W dla 8ohm).
Parametry pomieszczenia ok 4,5m szer x 3,5m głęb. (odległość od kolumn do słuchacza około 2,5m).
Planowany odstęp pomiędzy kolumnami to 1,8m (będą znajdowały się na komodzie - której blat jest na wys 85cm).
Moje upodobania to muzyka puszczana przez redaktorów PR3: Niedźwiecki, Baron, Kaczkowski, Mann (czyli klasyka lat 60 - 90).
Co do mówienia jakie lubię brzmienie - nie wypowiem się, gdyż dotychczas słuchałem muzyki na 10-15 letnich mini wieżach sony i philips,
a ampli sony str-v4l jest moim 1szym poważnym sprzętem
.
Budżet to maksymalnie do 1000 zł - zależy mi żeby kolumny były w przyzwoitym stanie wizualnym (sprzęt będzie stał w salonie w centralnym miejscu)
i miały siatki ochronne (2,5 letni synek jest bardzo ciekawy).
Trochę przeanalizowałem forum i mam kilka porad od kolegi Tomka (któremu jednocześnie bardzo dziękuję za naprawę mojego sprzętu),
jednakże kupując przez internet mogę nie rozpoznać (raczej nie widzę opcji jechania z moim ampli do kogoś) ,
że któryś z głośników jest uszkodzony
oraz spośród tak szerokiego wyboru nie wybiorę tych bardziej przyzwoitych modeli.
Ze względu na dzieci raczej będę słuchał muzyki z umiarkowaną głośnością (tak by można było również normalnie przy niej rozmawiać).
Artur