1500 zł to tak na marginesie 3 razy więcej od tego za ile można kupić przysłowiową sabę czy TFK, chodzi o zwykły stosunek kasy to jakości dźwięku, wykonania i wyglądu, który też ma znaczenie dla 98% ludzi. I nie każdy skoro ma 300-400 zl to bez problemu wyda także 1500 zł.
Dopowiem jeszcze że jakiś czas temu byłem u pewnego audiofila (inżynieria dźwięku itp..pierdolety) posłuchałem wzmacniaczy w klasie "D" - w całym torze rzekomo nie było tam prawie nic co mogłoby zniekształcić dźwięk do tego kolumny za bebechy. I co ... i nic, po chwili słuchania wiało nuda, że aż strach, wróciłem do domu i stwierdziłem kolejny raz, że wole jednak stare graty.
Może przeoczyłem, ale miałeś napisać za ile zbudowałeś ten swój nowy zestaw, który gra tak wyjątkowo - i nie twierdzę, że tak nie jest, tylko interesuje mnie jakie musiałbym ponieść koszty.
Jak się nad tym zastanowisz to może zmienisz nieco swoje podejście do osób z odmiennym zdaniem w temacie.
i dodam że jeszcze wielu osobom doradzałem i zawsze były zadowolone - a każda wymieniła nowe chińskie na stare - ot i cała prawda.