Hmmmm , powiem tak => modelu dokladnie nie okreslilem chociaz juz troche czasu na to poswiecilem stad trudno udzielic mi jednoznacznej odpowiedzi. Woofer'y i sredniotonowy jest praktycznie taki sam , porownujac zdjecia , jak w modelu Meta 800S ale na tym podobienstwa sie koncza... Wysokotonowy Philips byl implementowany do modelu Havant ale to tez jedyne podobienstwo. Z tego co udalo mi sie ustalic to sa to kolumny z linii Pro Goodmans'a swiadczy o tym Logo (w domowych konstrukcjach byla to po prostu nazwa "Goodmans" w kolumnach produkowanych do studia , na esterade czy innych profesjonalnych zastosowan logo przedstawialo duza litere "G" a w srodku glosnik) oraz typ terminali glosnikowych i szczatki tabliczki znamionowej. Domowe kolumny mialy najczesciej niebieskie kartoniki lub tabliczke z tworzywa tutaj byly tabliczki z metalu. Pechowo nie jest czytelna bo za malo jej zostalo. Obudowy kolumn byly w oplakanym stanie => jakis przyglup pomalowal je pedzlem biala farba chlorokauczukowa (!) Wracajac do tematu na ile znam konstrukcje z tamtych lat to moc moge okreslic na 45 - 60 W Sinus. Kolumny sa ? Ohm'owe (woofery 8 Ohm laczone sa miedzy soba rownolegle i pozniej do zwrotnicy) , Tweeter nominalnie 8 Ohm (tutaj naprawde dokladne dane tego przetwornika =>
www.troelsgravesen.dk/WWDT_files/ad0160.pdf ) , mid. nie wiem nie odczytalem. Wszytkie przetworniki sygnowane przez Goodmans poza oczywiscie wysokotonowym. Skutecznosc dosc duza jesli brac pod uwage mozliwosci zastosowanego Tweeter'a => mysle ze zalozenie 89 dB nie jest przesadzone. Rozmiar skrzynek rowniez niczego sobie => glebokosc 28cm , wysokosc 59cm , szerokosc 26cm. Waga sztuki okolo 10 kg. Cena do uzgodnienia , musze znalezc jakis punkt odniesienia ew. czekam na jakies sensowne propozycje.
Te kolumny znam
allegro.pl/goodmans-double-maxim-kolumny-04-i1786212221.html i spokojnie moge powiedziec ze porownujac obie konstrukcje to jak porownanie Lanosa do C klasy AMG