Starałem się patrzeć na design o oczywiście brzmienie.
Ja bym poleciła kilka pozycji:
1) Onkyo
TX-2500 ładny stan
lub
TX-4500 stan niezły ale gorszy od 2500 - za to model wyższy i jest to "spory kloc" mimo, że na pierwszy rzut oka nie wygląda, jest sporo większy jak model 2500. Te amplitunery grają i wyglądają bardzo ładnie.
2)
Sony STR-V4L - to także super wygląda i gra bardzo fajnie - ten sprzedawany wydaje się w ładnym stanie, choć na fotkach trochę uwypukliły się drobne ryski to wg mnie na żywo nie będą aż tak widoczne, ale warto popytać jeszcze, może coś z ceny opuści. zresztą wszystkie sprzęty są to utargowania
, mam taki sam Soniaczek podobnie jak Onkyo -
możesz sobie tutaj zerknąć (tylko u mnie jest podświetlona strzałka na skali, w oryginale niestety nie jest - taki mały szczegół).
3)
SABA 9260 - to także ciekawy sprzęt i gra wybornie - najwyższy model z tej linii - niestety wszystki mają ta sama wadę z wyświetlaczem - albo nie świeci wcale albo brakuje kresek - tutaj cena spokojnie do sporej negocjacji, ale ten wyświetlacz to będzie problem z naprawą.
4) Zawsze polecam wszystktim Sansui serii G albo model six, seven lub eight - tym razem trafił się model
Sansui six - gra to świetnie - ale cena do sporej negocjacji
6) Jest jeszcze ciekawosta
Kenwood KR-7070 - wart uwagi - spory kloceck - gra ładnie - typowy oldscool, a do tego ma fajny bajer na skali , strzałka sama jeździ po skali - przebajer
To tak na szybko co ja zauważyłem ciekawego (ładnego i grającego) z amplitunerów i co oczywiście osobiście słyszałem albo mam.
Jak widzisz cześć zaoszczędzonej kasy na ampli możesz dołożyć potem do kolumn.
Tylko pamietaj, że co piszą na aukcjach to jedno a co w rzeczywistości to już inna sprawa, najlepiej podjechać i samemu osobiście sprawdzić.
Mam nadzieję, że choć trochę coś podpowiedziałem.